tisdag 26 juni 2012

Semesterbajk med hoppövning

Studsade ur sängen i hygglig tid i morse eftersom vi planerat att slänga upp cyklarna på taket och dra till Hallandsåsen för att cykla landsväg. Det utlovade vädret med sol och 6 sekundmeter var som man skulle kunna säga som bortblåst.

Quick change of plans - mountainbiksen hamnade på taket istället och vi drog till skogs. Där blev det en del teknikträning och riktigt fina, höga pulskurvor. Jag passade på att träna lite hopp och kontrollera mina luftfärder lite bättre. Är inte så bra på det där med hoppande.
Schyssta stolpiga vader jag fick i den här kameravinkeln, så kallade iPhone-cankles.


Andreas har tagit inspiration från alla midsommarstänger och passade på att löva cykeln. 

Vi hade riktigt kul i skogen idag, djupa lerhål och våta rötter - spännande :)
Cyklarna funkade bra, Andreas med sitt provisoriskt fixade vevlager och min med ny storklinga och sprillans ny framväxel.

Lite skitigare, lite tröttare och jäkligt mycket gladare vände vi hemåt! Vi gör väl ett nytt försök med landsvägshojarna i morgon.


//Y

5 kommentarer:

 1. Yvonne ( nu funkar stavningen;) schyssta vader! Attan vad ni hoppar, ser bra ut. Och skapade ju ett stort sug att öva lite hopp själv, det är mycket man ska hinna med att träna på, mkt lättare att cykla landsväg!

  Verkar som ni haft en bra dag även om planerna ändrades. Om jag inte sagt det förut blir jag inspirerad och peppad av er och bloggen! Alltid lika roligt att kika in här:)

  SvaraRadera
 2. Yvonne The Summit MTB26 juni 2012 22:39

  Tack tack, det är rätt så kul att trixa med cykeln i skogen :) Ja, landsväg är väl mest bara att trampa på, men jag tycker iallafall att det kan verka farligt att cykla i klunga, faller en faller alla liksom!

  Jätteroligt att höra att vi inspirerar. Vi skriver kanske inte så vetenskapligt och med en massa värden och watt, men vi tycker väl att sånt är ganska tråkigt att läsa om i längden - cykel ska ju vara kul!

  SvaraRadera
 3. Ser kul ut! Hoppträning är bra grejer. Och som man säger, smutsiga cyklar är lyckliga cyklar :-)

  +1 på Helena: det är en kul och inspirerande blogg ni har här!

  SvaraRadera
 4. Yvonne The Summit MTB27 juni 2012 21:38

  Tack Karin!!
  Hoppträning i all ära men vi borde ju komma hem till dina trakter och få en lektion i spångcykling - du verkar vara en fena på det! Vi lider tyvärr båda två av grav spångest...

  SvaraRadera
 5. Ni är så välkomna, här finns massor av effektiv spångestterapi!

  SvaraRadera