fredag 29 juni 2012

Kullabergsutflykten med Halmstad MTBHär kommer några fler bilder och lite text från gårdagens runda med Halmstad MTB. Klockan 15 träffades vi i Svanshalls hamn och skakade hand och snackade lite medan vi fixade i ordning cyklar och  prylar. Som sagt hade vi verkligen vädergudarna på vår sida. Det började lite molnigt men med lagom cykeltemperatur runt 17° och övergick till strålande sol och inga vindar att tala om. Nio cyklister var vi som rullade iväg in på stigarna, 1 hon och 8 han (var är alla cyklande tjejer?!).

Energipåfyllning på fortet med helt ok utsikt.

Turen gick från Svanshall, till Arild och upp till Himmelstorp. Därifrån rullade vi ner mot Kockenhus och stannade till för en bananpaus på fortet. Fick där lära oss att man inte slänger bananskal i naturen om det inte är ekologiska bananer! Vissa hade "turen" att ha hunnit slänga iväg sitt innan denna fakta framkom, vi andra fick snällt stoppa ner kletet i fickan.

Inga allvarliga vurpor, några passade på att testa underlaget, någon bekantade sig lite närmare med björnbärsris och allt detta utanför kameran tyvärr :)

Nästanvurpa, schysst räddning :)

Efter Kockenhus klättrade vi vidare upp på berget mot Håkull och Gregors backar. Sen styrde vi upp mot fyren via lite olika stigar. Vek av mot Ablahamn och tog blå stig därifrån upp till parkeringen. Fyllde vattenflaskorna vid kiosken som tyvärr hade hunnit stänga redan klockan fem (minuspoäng för det!).

Tog några vändor till på berget och återvände sedan samma väg vi kom tillbaka till Svanshall igen. Efter en lång tids bilnyckelletande kunde vi styra kosan mot närmsta pizzeria!

Några klickbara bilderSvanshalls hamn, start och mål för dagens utflykt.

Vi hade jättetrevlig och vi hoppas att alla fick ut något av turen och är nöjda med de nästan 860 höjdmetrarna som vi plockade på ca 37 km Kullabergscykling.

Här kommer en bra sammanfattning som vi snott från Halmstad MTB's forum. En kommentar som vi tar som ett gott betyg och hoppas att dom återkommer till våra trakter:


//Y&A


5 kommentarer:

 1. Hejsa derhjemme, snuppede 3900 højdemeter igår, så skal der mange turer på til fyret til??

  Kim

  SvaraRadera
 2. Yvonne The Summit MTB29 juni 2012 19:29

  Hej Kim,
  Bra jobbat med höjdmetrarna :) Himalaya eller?
  //Andreas

  SvaraRadera
 3. Tack för en toppentur igår! Kändes som en riktigt bra semesterdag trots att man bara tog ledigt en halvdag från jobbet.

  Högsta puls 99 % av max

  41 minuter i pulszon 5
  40 minuter i pulszon 4
  30 minuter i pulszon 3

  resten lite lugnare...

  Sov gott efter det :-)

  Ha det gott!

  Dennis
  Halmstad MTB

  SvaraRadera
 4. Yvonne The Summit MTB29 juni 2012 21:07

  Afton Dennis,
  Låter som bra valuta, heldag för en halvdag:)
  Tack själv, vi hade också supertrevligt med ert glada gäng! Fin pulsträning fick vi nog allihopa...
  Hoppas att det går att lösa med ett besök för oss hos er. Ni är såklart välkomna tillbaka för att trampa fler stigar!
  //Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart ni ska komma upp! Vi ska bara fixa vädret först... ;-)
   Vi kommer förstås gärna till er igen också!

   Radera