torsdag 21 juni 2012

KNAK

Man blir riktigt glad av positiva besked, speciellt när det gäller en havererad mountainbike under högsäsong. Igår kväll demonterade vi framväxeln på Yvonnes hoj och insåg direkt att den hör hemma i det blå skåpet, dvs slängas överbord.
Ett kvickt samtal till supersnälla Bengt på Blue n´ Yellow som ställt upp, minisemester till trots så fixar han så att ny SRAM XX är på väg omgående med (om posten vill) leverans måndag.
Titta in i kameran nu, bra perfekt så!

Idag kördes lite längre distans mountainbike, Yvonne harvade på bra på sin gamla och ack så tunga reservMTB. Jag då, jo jag hade det riktigt gott nästan hela vägen tills mitt vevlager gav upp och sa hejdå med ett hjärtskärande KNAKLJUD. Ska det jävlas så ska det och en olycka kommer sällan ensam, glöm inte det...

Ha det gott!
//Nilsson

2 kommentarer:

 1. Men köpa cykelprylar är väl alltid kul? Nämen tur att det finns snälla människor!

  På tal om tunga cyklar, vad kör Yvonne på i normala fall och vilken modell är den tunga? Jag ska så småningom byta min pråm mot något lite lättare, har en LTD comp nu och vet inte riktigt vad jag ska satsa på i cube-väg. Tips?

  SvaraRadera
 2. Yvonne The Summit MTB21 juni 2012 23:43

  I vanliga fall är det en Cube wls access gtc jag cyklar på. Eftersom jag är rätt så kort hittade jag ingen vanlig "herr"modell som passade, därför fick det bli en damspecifik modell i 14". Den har dock samma geometri som reaction-ramarna och så fick jag de flesta komponenter uppgraderade när jag köpte den.
  Min gamla mtb är en Scott Contessa som väger 13 kg och dessutom är för stor, men annars är det en jättefin hoj.

  Om du inte är lika kort som jag så behöver du ju inte köpa damvariant. Kolla reaction gtc-ramen, fin ram som man också kan bygga vidare på om man vill förbättra, vilket man ju vill ;)
  //Y

  SvaraRadera