lördag 10 mars 2012

29:ers eller?

Vi var ju som sagt iväg och testade lite mountainbikes i går. Det var nyttigt, jag tog med min egen 26" som referens och körde direkt efter testcykeln som var en 29er. Tyvärr inga backar eller berg så långt ögat nådde, men ett väldigt knöligt och dagen till ära dyblött gräsparti fick agera testbana.


Jag vill inte kalla mig för bakåtsträvare, men tenderar att alltid vara väldigt skeptiskt till nyheter. Med nyhet menar jag för mig personligen, storhjulingar har ju funnits länge. Själv trivs jag superbra på en lätt HT med 26" hjul men detta var i mycket en positiv upplevelse.

Blue n´ Yellow är en actionsport butik som så smått börjat sälja mountainbike i Ängelholm, och dit begav vi oss igår eftermiddag.

Testcykeln var drygt tre kilo tyngre än min egen cykel och därför går det ju inte riktigt att jämföra känslan rakt av. Det blir ju tex en enorm skillnad på "igångdraget" bara av vikten... Däremot tyckte inte jag att den var särskilt annorlunda min egen cykel att trixa sig igenom snäva kurvor etc. Det kändes mer som att man kanske får justera sin teknik en aning bara. Det var också en skön känsla  man fick av att det inte gick åt riktigt lika mycket kraft att ta sig över det knöliga och våta gräspartiet, flöt liksom bättre ovanpå skulle jag vilja beskriva det som.

Det kanske var lika bra att vi inte hade några uppförsbackar att testa i i detta fallet då vikten hade suddat ut en rättvis möjlighet att känna efter hur en 29er uppför sig i en sådan situation, kan dock tänka mig att det inte skulle varit en besvikelse, speciellt om underlaget även varit som ofta är fallet "lite knöligt".

Här byter Bengt på Blue n Yellow pedaler inför testcyklingen
//Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar