måndag 13 februari 2012

3 dagar till Fredag!

Idag damp Vasalöparen ner i våran brevlåda, mycket skidåkning i den så här års kan jag säga. Där fanns dock en artikel om att 29:ers det är det man ska ha. Argumentet var ungefär för att Jaroslav Kulhavy hade vunnit världscupen EM och VM på just en 29:er. Cykelvalet var knappast den avgörande faktorn som gjort honom så framgångsrik, han hade iaf varvat mig på en hopfällbar Brompton på den typen av banor (förmodligen åkt om mig i en asfalterad nedförsbacke också).

Vitt har det ju varit här i skåne i några dagar, ser ut att försvinna nu när det vankas plusgrader så lång fram som meterologerna kan se:)

Dagens benplågeri är också avklarad bara så att ni vet. Jag har liksom slutat kommentera det här i bloggen för det måste vara hur dötjatigt som helst för er att läsa om...

Nu blire kyckling och snart är den här dagen avklarad :)


Fick total rubrikförlamning, satt säker 10 minuter och funderade ihop mästerverket!
//Nilsson

2 kommentarer:

  1. Efter att ha åkt 29" både på etapplopp och XCO så kan jag konstatera att man bör ha en något mer nyanserad syn på 29" än att "det är det man ska ha". Det flyter bra över stock och sten, men blir det tillräckligt snävt och svängigt aningens trögt. Så det beror helt på vart man har sitt fokus. Eftersom jag inte satsar på de mest tekniska banorna kommer jag välja 29" även i år. Så håller man kvar vid 26" ska man inte hänga läpp, det fungerar alldeles utmärkt.

    SvaraRadera
  2. Yvonne The Summit MTB14 februari 2012 15:32

    Hej Katarina! Instämmer helt med det du säger och tycker att det ofta vinklas "fel" i artiklar om 29" att det är just "det man ska ha". Det har väl mer att göra med körstil och vilken typ av terräng man gillar att cykla i som är avgörande, som du skriver. Själv har jag aldrig testat 29", men skulle gärna göra det, dock trivs jag superbra med min 26" :)
    //Andreas

    SvaraRadera