onsdag 14 september 2011

Prylgalen 2012

Nu är det dags att börja titta på vad man ska utrusta sig med inför nästa säsong, eller är jag sent ute? Alla andra kanske redan har koll på det där...
Min första MTB, numera vintercykel
När jag började cykla tyckte jag att det var ju kanon, bara att köpa en schysst MTB och börja åka. Billig sport tänkte jag, hur dum får man bli?

Det dröjde inte länge tills det började klia i fingrarna och en ny lättare MTB var införskaffad, sedan drog komponent "utbytningen" igång på den. Idag är bara ramen original, behöver jag säga mer?

Först och främst skulle jag vilja inköpa en ny hardtail från Cube, deras Elite ram. Men nu är det just det att jag helst bara vill köpa ramen och bygga cykeln efter mina önskemål om komponenter. Detta blir förmodligen anledningen till att det inte kommer bli en ny MTB till 2012.
Cube säljer bara färdiga Cyklar vad jag vet...

Jag är mycket nöjd med den cykel jag har idag och den är inte alltför sliten så det kan motvilligt vänta ett år till (egot ni vet).

Kommer förmodligen åka en säsong till på den jag har
Nya hjul ska det bli iaf, först ska det nog velas en tid om jag känner mig rätt. Även Y vill införskaffa ett par nya, hon vill leta reda på ett par som är lite lättare och framför allt mer lättrullade än hennes Roval Control AL som hon kört på i år. Mina XTR har varir kanonbra tycker jag, men dom har rullat många mil under 2 somrar nu och jag vill införskaffa ett par "finhjul".
Jag har sneglat på Mavic Crossmax SLR och sedan har vi ju Shimano XTR som väl inte kan vara sämre än dom jag vevar runt på från 2010.

Är det någon som har åsikter om dessa eller tips om andra bra eller bättre hjul tas åsikter gärna emot. Sitter tyvärr inte på förmågan att läsa ut om ett hjul är lättrullat bara på specifikationen.
Kanske är det som man tänker, att ett hjulpar som kostar såpass mycket med relativt låg vikt säkert också rullar bra...

//Nilsson

3 kommentarer:

 1. har du inte lärt dig nånting???
  Smakar det så kostar det! En regel som gäller alla prylsporter/ Syrran

  SvaraRadera
 2. Det vigtigste er stadigt, hvilke muskler som skal træde i pedalerne!!!

  KG

  SvaraRadera
 3. Yvonne The Summit MTB5 oktober 2011 19:22

  KG, du har rätt. Det vet jag men visst finns det alltid ett sug efter nya och bättre "prylar".
  :)
  //Nilsson

  SvaraRadera