tisdag 16 augusti 2011

Ladies Ride report

Ladies...
Klockan tio på fredagen innan cykelvasan samlades vi utanför Experium - 20 ladies och två gentlemen, för en drygt två timmar lång cykeltur i Sälenfjällen. Andreas tog ledningen och vi trampade i lugnt tempo uppför längs asfaltsvägarna, upp till toppen. Nån fick en hjälpande hand i ryggen av Martin på vägen upp, nån stod på huvudet i diket, men annars gick det fint :)

Gentlemen...
Vi stannade till några gånger efter vägen och fick lite tänkvärda tips inför cykelvasan, eller snarare för cykling överhuvudtaget. Andreas & Martin demonstrerade tex hur man ska cykla i uppförsbackar och hur man kan använda bak- och frambroms för olika effekt.

Här skulle jag fota när Andreas visar hur det kan gå om man bromsar för hårt med bara frambromsen, men min Iphone är uppenbarligen inte lika kvick som han är... Missade ju när han flög över styret...

Det hela avslutades med att vi körde en helmysig dh-bana ner till Gustavs torg. Riktigt roligt! Jag hade Andreas bakom mig en bit och passade på att fråga lite om det här med heldämpat, om det är något att satsa på. Det tyckte han nog inte för min del. Han sa däremot att jag hade en jättefin cykel och att jag körde bra :) 
Cyklarna fick vila sig lite innan vi susade ner för Rosa leden
Det var en supertrevlig tur, Andreas & Martin bjöd på sig själv och vi fick bl.a. ett signerat exemplar av deras "Kaffe på Everest"-produktion.

Under fliken Film har jag lagt ett litet klipp från turen.
//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar