söndag 28 augusti 2011

Kullaberg x 2

Förr en stig - nu ett vattendragIdag har jag spenderat hela 3 timmar och 45 minuter på cykeln. I förmiddags var jag ute drygt två timmar med Anette och Thea, plågade dom i en hel del backar :) Det är verkligen jättekul att cykla med några tjejer och dessutom inte behöva komma på efterkälken hela tiden, som jag oftast gör när jag kör med Andreas...

Efter att jag ätit lunch, bestående av rester från gårdagen, och tvättat en lerig cykeln stack vi iväg för en fika med en kompis. Kaffe & kladdkaka - gottigt! 

Hade sedan planerat ett pass på trainern, men istället trampade jag iväg till berget igen, den här gången ensam. Det blev en superfint pass, väääldigt blött och lerigt.  Körde upp om Håkull och svängde höger rakt in i ett riktigt lerhål. Där brukar alltid vara lerigt, men fullt cyklingsbart. Idag - not so much... Leran hade inte samma fasta konsistens som vanligt och jag kom väl typ en halvmeter sen dök framhjulet och jag välte långsamt. Tur att lera är mjukt att falla i, jag skrattade högt där jag låg i min ensamhet.

Cuben stod fint av sig själv i leran :)

Satsade vidare uppför mot Ona mosse och körde i vad som närmast kan beskrivas som en bäck. Även här hade jag jättekul och skrattade för mig själv. Levde lite farligt eftersom cykeln styrde lite som den ville i mellanåt :)

Träffade på en flugsvamp
Trampade upp till utkiken för att flasha mina leriga ben mm.
Har nu tvättat en ännu skitigare cykel och avslutar dagen med en halv barnkebabrulle och avslagen CocaCola.
//Y     

3 kommentarer:

 1. Härligt.

  Tänkte bara säga att jag försökte mig på Kullaberg själv nu i veckan som gick men jag var tyvärr konstant vilse....skyltningen till Håkull lämnar en del i övrigt att önska. Körde Birkebeinerittet nu i lördags och det kan jag varmt rekommendera er till nästa år. Tuffare än cykelvasan men mindre stenigt underlag. För mycket backar för min del men för er som tränar backar regelbundet hade det säkert gått att nå ungefär samma tid som på vasan.

  SvaraRadera
 2. Yvonne The Summit MTB28 augusti 2011 20:38

  Hur långt är Birkenbeinerittet? Om du vill upp till toppen av Håkull får du räkna med att gå sista biten, vi brukar cykla förbi nedanför toppen. Ona mosse däremot är fint och cyklingsbart hela vägen. Säg till nästa gång du ska hit, så kan vi göra sällskap. Cyklar du hit eller tar du bilen?

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Birken är 95 km långt. Väldigt mycket uppför första 7 milen och sen rejält snabbt utför sista 2.5 milen som avslutas inne i Os stadion i Lillehammer.

  Jag hör av mig någon gång nästa vecka så kör vi en runda, får nog bli bil då jag är rädd för att inte orka cykla hem efter backar.... :)

  SvaraRadera