måndag 15 augusti 2011

Cykelvasan 2011


Tänkte berätta lite om tävlingen så som vi upplevde den.
Vi var ju som sagt på plats i god tid denna gång, vädret var verkligen inte det bästa tidigare under veckan. På morgnarna visade termometern si sådär 6.5-8 C och vädret såg länge inte särskilt lovande ut för lördagens race.

Men som vi alla vet vid de här laget, det blev kanon. Kunde verkligen inte varit bättre... Inget omfattande regn dagarna innan gjorde att banan var ganska hård och torr, annat var det förra året. Man hade preparerat spåret bättre i år, det var inte många ställen med den ruggigt sugande barken som fick många att titta ner och tänka punka. Förra årets upplaga fanns detta på många sträckor, kan faktiskt bara komma ihåg ett parti i årets tävling och det var en kort bit.


Vi valde att gå ut relativt lugnt i backen direkt efter starten, den är ju ett par kilometer och man är lite stum i benen i början efter att ha stått stilla och väntat i morgonkylan. Trots detta cyklade vi om väldigt många i starten som vi senare aldrig såg röken av, antingen gjorde dom flesta en felbedömning och kom därför aldrig ikapp eller också var formen god i "Team Summit MTB". Väl uppe gjorde vi så gott vi kunde för att stå på, fick en del motvind där det var öppnare. Såg flera gånger hur en hel klunga samlades och tog rygg på Yvonne och lät henne dra, jag backade upp ett par gånger så vi tillsammans kunde komma loss och köra fram till nästa klunga bara för att göra om samma procedur där...

Efter Evertsberg bort mot Oxberg och vidare blir det lite mer tekniskt och en del uppför och då var det bara att stå på för vad orken tillät. Det var också där jag slutade filma för att istället koncentrera mig på cyklingen, trodde att jag tryckte igång kameran för att bara låta kameran gå. Självklart lyckades jag inte riktigt träffa rätt med fingret på startknappen.Vi körde aldrig slut på oss och orkade med en liten amatörspurt över mållinjen med ett par andra åkare, kändes riktigt bra!


Har lagt upp en sida där vi samlar våra bilder från CykelVasan.


//Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar